Site name
Site name

Kako se držati budžeta za novogodišnju kupovinu


novogodisnja-kupovina-poklona

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

08.12.2020.

Iako svi obožavamo novogodišnje praznike, moramo se složiti da mogu biti prilično stresni, naročito u pogledu budžeta. Ali u periodu kada naročito treba paziti na finansije, kupovina poklona za bližnje svakako može predstavljati pravo uživanje – samo ako znate kako da preokrenete stvar u svoju korist. Zato otkrijte naše jednostavne savete za povoljnu kupovinu poklona za Novu godinu.

1. Definišite budžet

Pre nego što se zaputite u prvu prodavnicu koja vam se nalazi na putu – važno je da definišete budžet.

Napravite spisak osoba koje želite da darujete i spram toga pogledajte koliko možete novca da izdvojite za svaku od tih kupovina, a da ne morate da strahujete do naredne plate. Ta suma mora da bude racionalno ograničena kako biste mogli da uspostavite sistem.

A ukoliko se desi da pronađete nešto povoljnije od predviđenog budžeta – tim bolje!

novogodisnji pokloni

2. Pratite novogodišnje rasprodaje

Bliži se vreme prazničnih rasprodaja koje počinju već krajem novembra i trajaće sve do početka januara.

Kupovinu možete obaviti iz vaše udobne fotelje - probajte onlajn kupovinu. Većina prodavnica je prešla na trgovinu na internetu. Često ćete uz ovaj način kupovine naići i na povoljnije cene. Jednostavno pronađite kategoriju, definišite cenovni opseg i pronađite željeni artikl koji stiže na kućnu adresu.

Međutim, pazite se da vas ne povuče rasprodaja. To što pored ciljnog proizvoda vidite još neke stvarčice koje biste rado pazarili ne znači da ih morate kupiti. Suzdržite se i bićete ponosni na sebe.

poklon za novu godinu

3. Krenite na vreme

Impulsivna kupovina može svakome doći glave. Naročito ako je baš u pet do 12. Zato treba biti pažljiv i na vreme početi sa planiranjem. Nemojte baš krenuti u potragu 30. decembra uveče, nego se na vreme raspitajte i istražite šta vam je sve potrebno. Ukoliko kupujete poklone preko interneta, uračunajte i vreme dostave na vašu adresu, kako biste na vreme imali sve spremno za vaše najmlije.

Ako ste se odlučili da napravite poklon u kućnoj radinosti koji zahteva dodatni trud, i tu je potrebno pripremiti se. Odredite tačno vreme kada ćete moći da se posvetite sklapanju poklona i samo napred! Bilo da su u pitanju domaći kolači, torta, ukrasi, igračke, štrikani džemper ili slika – sve to će oslikati vaš karakter i posvećenost koje ste uložili u stvaranje uspomena koje će vaši najmiliji čuvati čitavog života.

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna