Site name
Site name

Kako smanjiti troškove grejanja tokom zime


usteda u grejanju.jpg

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

16.12.2020.

Godišnje doba koje obećava jutarnje mrazeve i vejavicu je na pragu. Međutim, u hladnom vremenu možemo da uživamo i iz toplog doma. Kako ne biste previše novca izdvojili za grejanje, trebalo bi smanjiti troškove i pronaći način da sačuvate toplotu. Pročitajte kako to možete postići. 

Zavese čuvaju toplotu

Bilo da padaju kiša ili sneg, kada je napolju hladno i sumorno, svi poželimo da navučemo zavese, skuvamo čaj ili toplu čokoladu, upalimo sveće i ušuškamo se u toplo ćebe na kauču ili fotelji. Pored toga što pružaju osećaj ušuškanosti, deblje zavese su odlične kao izolacioni materijal jer sprečavaju rasipanje toplote. Tokom dana ih slobodno pomerite u stranu kako bi što više sunčeve toplote prodrlo u sobu, a noću ih navucite preko prozora kako bi toplota ostala unutra.

grejanje tokom zime

Prozori i vrata

Da li ste znali da se gotovo 25% toplote iz neizolovane kuće izgubi kroz vrata i prozore? Zato je savet da popunite sve procepe i rupice kroz koje promaja neće moći da prođe. To će možda biti najjeftiniji način da sprečite da kuća nepotrebno gubi toplotu.

Radijatori

Radijatori rade svoj posao samo ako ih nešto ne zakloni. Zato sa radijatora sklonite veliki nameštaj, poput fotelja, kauča ili komoda, kako bi mogli da dovoljno zagreju prostoriju. Iznad radijatora možete da postavite i police kako toplota ne bi otišla nagore. Ako je baš zahladnelo, iza radijatora možete postaviti aluminijumsku foliju koja će zadržati toplotu ka unutrašnjoj strani sobe.

zadrzavanje toplote u domu

Podovi

Skoro 15% gubitaka toplote iz kuće odlazi kroz podove. Najjednostavnije rešenje za termoizolaciju jesu, naravno, tepisi. Debeli i gusti tepisi koje ćete postaviti zimi odličan su način za pripremu za predstojeće praznike.

Na kraju, smena godišnjih doba znači da kuću slobodno možemo da obučemo u zimsko ruho. Isto kao što se priroda i živa bića spremaju za hladnije dane, tako se i kuća može pripremiti postavljanjem zimskih tepiha, debljih zavesa, korišćenjem jorgana i ćebadi. Sve te stvari vas neće samo zaštititi od hladnoće, nego ćete zbog njih imati nezaboravne uspomene ušuškanih i srećnih trenutaka provedenih s porodicom.

Kako biste bezbrižno mogli da uživate u toploti svog doma, ne zaboravite da mislite i na njegovu bezbednost. Osigurajte svoj dom i u slučaju nepredviđenih događaja obezbedite sebi finansijsku podršku.

Kako biste bili sugurni da na pravi način vodite računa o svom domu ili imate dilemi kako da ga uredite, delimo sa vama još nekoliko korisnih saveta:

Najčešći uzroci vlage u kući i kako je se rešiti 

Kako da osvežite stari nameštaj 

Kako da uredite mali stan i da uštedite na prostoru 

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna