Site name
Site name

Kreativni hobiji za decu


Generali_Bored Kids Hero_840x390.png

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

14.04.2021.

Brojne su prednosti praktikovanja hobija, naročito kod dece. Mogu im pomoći da razviju kreativnost, da unaprede samopouzdanje i razviju samostalnost, a korisni su čak i u zdravstvenom i obrazovnom smislu.

Ako je vašem detetu dosadan fudbal, ako nema dara za ples ili balet ili ako mu crtanje ne ide baš od ruke – možete predložiti neke od sledećih neobičnih, kreativnih načina za pametno trošenje vremena. Ove ideje će vam biti naročito korisne ukoliko pazite na porodični budžet, a ipak želite da detetu pružite da se zabavlja.

kidsinline2.jpg

Kreativni stvaraoci

Pored slikanja, postoji još puno kreativnih hobija. Od kurseva za pravljenje grnčarije, preko baštovanstva i časova origamija, bezbroj je načina da mališane zabavite ,a da pritom proizvodi njihovog rada mogu da prerastu i u nešto više.

Heklanje, štrikanje ili šivenje mogu biti korisniji starijoj deci koja su već delimično samostalna, dok se kurs fotografije za početnike ili snimanje video-sadržaja može dopasti svakom detetu, bez obzira na uzrast. Uz to, sviranje muzičkih instrumenata još jedan je od načina za razvoj ne samo kreativnosti, nego i pamćenja.

Obrazovni hobiji

Kada je reč o obrazovnim hobijima, mogućnosti su razne. Učenje stranih jezika može se obavljati na različite načine, počevši od knjiga, filmova i muzike, preko aplikacija i video-igara, pa sve do dodatnih časova pored redovnih školskih aktivnosti.

Ako živite u kući ili imate veliku terasu koju želite da ispunite prirodom, baštovanstvo može biti odličan način da dete naučite da se zdravo hrani tako što će samo odgajiti voće, povrće i začinsko bilje.

S druge strane, ako vam je dete fascinirano svemirom i astronomijom, možete ga obrskrbiti knjigama, enciklopedijama, mapama i raznim besplatnim aplikacijama kojima će moći da proučava zvezde i planete.

kidsinline.jpg

Alternativni sportovi

I na kraju, postoji mnoštvo zanimljivih, alternativnih sportova. Ako vaše dete ima razvijenu maštu, možda će mu se svideti streljaštvo ili penjanje po veštačkim stenama. Mađioničarski trikovi, s druge strane, mogu zaokupiti pažnju na čitavo popodne, ali postoji potencijalna opasnost od razočaranja nakon otkrivanja trika.

I na kraju, kod dece sa avanturističkim duhom izviđaštvo i učenje preživljavanju mogu razviti razne veštine: orijentacija u prostoru, čitanje karti, korišćenje kompasa i paljenja vatre (uz nadzor odraslih), kao i učenje drugarstvu uz časove provedene zabavljajući se u prirodi.

Kako biste obezbedili i finansijsku podršku vašoj deci na raspolaganju vam je osiguranje namenjeno štednji za decu. Tako im možete obezbedite stipedniju za školovanje, podršku za osamostaljivanje ili finansijsku sigurnost u slučaju nepredviđenih okolnosti. 

Da biste decu izveli na pravi put morate im preneti neke od ovih važnih saveta za uspešnu budućnost ma u kojoj fazi života se nalazili:

Higijena ruku kod dece: kako stvoriti dobre navike

Kako da obezbedite finansijsku budućnost vaše dece

Školovanje na daljinu nije lako - kako da pomognete svojoj deci u učenju

 

 
Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna