Shop
Kako da vam kućni ljubimci ne oštete nameštaj u kući

Kako da vam kućni ljubimci ne oštete nameštaj u kući

Ljubimci obožavaju da se igraju i istražuju. Saznajte kako da nameštaj zaštitite od grebanja, grickanja i kidanja.

30.09.2020.

Kućni ljubimci svojim vlasnicima donose radost, pokazuju vernost i predanost, ali je isto tako važno da se i njima pruži dovoljno ljubavi i nege. To ne podrazumeva samo pripremu obroka, šetnju i maženje. Kućnim ljubimcima treba napraviti i prostor za igru i boravak u kući.

Ali, kako sprečiti da svojim uobičajenim navikama – grickanjem i grebanjem – ne oštete nameštaj? Saznajte kako da zaštitite dom od ljubimaca bez prevelikih promena u načinu života.

Podovi

Tepih može da transformiše izgled sobe, ali i da zaštiti pod od ogrebotina i životinjske dlake. Kada imate kućne ljubimce, najbolje je uzeti tepih sa kratkim nitima. Ova vrsta tepiha je otpornija. Takođe, korisno je znati da sitnije šare i tamnije boje smanjuju vidljivost fleka jer se krupne šare i svetle boje brzo prljaju.

Krpare i prostirke za unutrašnju i spoljašnju upotrebu odlične su za zaštitu podova od ogrebotina i životinjske dlake. Obično su jače od tepiha i lakše se čiste i neguju.

kucni ljubimci

Tapacirung

Mačke i psi obično ne vole miris parfema i jakih citrusa, što znači da takvim mirisima možete da naprskate površine koje želite da zaštitite od njihovih šapa i zuba. 

Nameštaj

Ako u stanu imate otvorene police, komode ili natkasne, možda to nije najbolje rešenje za vas ukoliko imate ljubimce. Takve površine prosto inspirišu ljubimce da ih izgrebu ili grizu, naročito ako u njima stoje korpice, ukrasi ili drugi predmeti.

Zatvorene komode i police, bez ikakvih kuka i drški, ne samo da deluju uredno i šik, nego i odlično štite nameštaj od ljubimaca. Tako možete biti sigurni da su vredne stvari na sigurnom.

Nameštaj takođe možete obložiti folijom ili providnom zaštitom kako biste sprečili nastanak ogrebotina i ujeda.

Prostor za ljubimce

Ljubimci vole da dominiraju prostorom, ali to ne znači da im je dozvoljeno da se bilo gde igraju. Da biste ljubimcu pružili dovoljno zanimacija za igru, grebanje, grickanje i češkanje, možete da nabavite posebne igračke – predmete za grebanje, gumene igračke za grickanje i posudu sa peskom radi održavanja higijene. Ako ne želite da se ljubimac nađe u nekoj prostoriji poput kuhinje, dečije sobe ili vešeraja, možete da ih zagradite posebnim ogradicama.

bezbednost kućnih ljubimaca

Korisne aplikacije

Ako ste istrošili sve ideje - pomoć i savete uvek možete pronaći i na internetu. Ako vas brine da li je biljka koju imate kod kuće štetna ili čak otrovna za vašeg ljubimca, sve te stvari i još mnogo toga možete potražiti na platformi PupTox. S obzirom na to da se u SAD gotovo 214.000 kućnih ljubimaca otruje u domaćinstvu, informacije o merama opreza mogu vam biti veoma korisne. U slučaju da dođe do neke povrede, aplikacija Pet first aid može vam pružiti korisne savete za pružanje prve pomoći pre odlaska kod veterinara. Obe aplikacije su na engleskom jeziku.

Osiguranje kućnih ljubimaca

I pored brojnih preventivnih mera i nege koje preduzmete, nepredviđeni događaji se mogu uvek desiti i narušiti zdravlje vašeg ljubimca. Kako biste bili sigurni da ćete vašem ljubimcu pružiti podršku onda kada mu je potrebna, kompanija Generali nudi jedinstveno osiguranje na tržištu - osiguranje kućnih ljubimaca. Svog psa ili mačku možete osigurati u slučaju nezgode, bolesti i ukoliko učini štetu drugim osobama, a na raspolaganju su vam tri paketa. Na taj način ćete imati finansijsku podršku za veterinrske usluge koje često mogu biti skupe. 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna