Shop
Kako da poboljšate produktivnost prilikom rada od kuće

Kako da poboljšate produktivnost prilikom rada od kuće

Rad od kuće ima svojih prednosti i mana, te vam zato donosimo savete kako da poboljšate svoju produktivnost u takvim uslovima.

01.04.2020.

U cilju sprečavanja širenja korona virusa, mnoge kompanije postupile su odgovorno i omogućile svojim zaposlenima da posao obavljaju od kuće.

Bilo da je ovakav način rada za vas novina ili ne, rad od kuće ima svojih prednosti i mana, te vam zato donosimo savete kako da poboljšate svoju produktivnost u takvim uslovima.

Napravite sebi radni prostor

Kad radite od kuće, to znači da možete da se izležavate i radite u pidžami, zar ne? Ne, ukoliko želite da budete produktivni.

Naš savet je da napravite sebi radni prostor i napravite svoju kućnu kancelariju. Na taj način stvorićete pravu radnu atmosferu i bićete spremni za produktivan rad.

rada od kuće

Počnite od najzahtevnijih zadataka

Prvo se posvetite najtežim zadacima koji iziskuju najveću kreativnost da biste iskoristili maksimalni nivo koncentracije koji imate ujutru, jer ona nakon toga postepeno opada. Kada obavite najteži deo posla, pređite na jednostavnije zadatke, kao što je administracija.

Koncentrišite se

Tzv. 'multitaskovanje', odnosno obavljanje više zadataka istovremeno, je mit. Kada radite više stvari odjednom, zapravo se brzo prebacujete sa jednog zadatka na drugi, što predstavlja veliki kognitivni napor koji utiče na produktivnost. Dakle, usredsredite se samo na jednu stvar u jednom trenutku.

Ukoliko prečesto proveravate elektronsku poštu ili ne možete da se suzdržite a da ne pogledate šta se dešava na društvenim mrežama - niste jedini. Upravo ove kratke aktivnosti prekidaju vas u izvršavanju poslovnih zadataka, te se smatraju jednim od najvećih razloga za lošiju produktivnost. Možete da pokušate da čitate mejlove za vreme ručka (kada obavite najteže zadatke) i još jednom kasnije u toku dana. Trudite se da izbegavate društvene mreže i druge zabavne sadržaje na internetu, njima se možete posvetiti nakon radnog vremena. Ako nemate poverenja u sebe, koristite aplikacije koje privremeno blokiraju sajtove i društvene mreže kojima često pristupate.

rada od kuće

Odredite svoje radno vreme

Da biste ostvarili maksimalnu produktivnost i kvalitet rada, u nekom trenutku morate da prestanete sa radom za taj dan. Dakle, odredite početak - ali i kraj radnog vremena. Pridržavajte se tog vremena i izbegavajte da se bavite poslom kada časovnik otkuca vreme za pokret. To je jedini način da sačuvate ravnotežu između privatnog i poslovnog života, te da odvojite vreme za prekopotrebni odmor.

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna