Shop
Kako se držati novogodišnjih odluka

Kako se držati novogodišnjih odluka

Sledite ove jednostavne savete i držaćete se svojih odluka cele godine – pa čak i naredne!

26.12.2019.

Bilo da ste rešili da uštedite nešto novca za penziju, da pojačate intenzitet svog fitnes treninga ili da počnete da se bavite novim hobijem, novogodišnje odluke su savršen način da godinu započnete sa jasnim ciljem na umu. Ipak, kako se i do 80% odluka izjalovi još pre februara, može biti prilično teško držati se zacrtanih planova. Sledite ove jednostavne savete i držaćete se svojih odluka cele godine – pa čak i naredne!

Promene mogu da počnu i pre nove godine

Da vas 1. januar ne zatekne nespremne, planiranje odluka unapred jedan je od najboljih načina da godinu započnete u pravom ritmu. Iskoristite kraj stare godine da nabavite sve što vam treba za novogodišnju odluku, bilo da su to nove patike za teretanu, odgovarajuća sveščica za pisanje kratkih priča ili namenski štedni račun. Pošto ste već spremni, zašto ne iskoristite zalet i počnete s promenama odmah?

Kako da vam nova godina bude bolja od prethodne

Kada razmišljate o novogodišnjim odlukama, počnite od malih promena i menjajte jednu po jednu, vrlo konkretnu stvar. Na primer, odluku da popravite kondiciju možete podeliti na ciljeve usmerene ka pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, kao što su vežbe i zdrav doručak svakog jutra. Kada jedan cilj postane vaša redovna rutina, možete dodati drugi.
Zapisivanje odluka takođe vam može pomoći da ih se bolje držite, pa ih zato ubeležite u svoj kalendar kao važan događaj. Ovo je dobar način da nađete vremena da odete u terenu ili da nedeljom uveče pripremite hranu za dan-dva (ili više) unapred.

Obavestite bliske ljude o svojim novogodišnjim odlukama

Neka vaša porodica i prijatelji znaju koje su vaše novogodišnje odluke da bi vas motivisali da istrajete i podsećali zašto ste ih i doneli. Udruživanje snaga s prijateljem još je jedan sjajan način da se držite svojih ciljeva jer se možete međusobno podržavati kada vam padne motivacija. Ili potražite ljude sa sličnim ciljevima na onlajn forumima kada vam treba podstrek. Ne zaboravite da nagradite sebe kada dođete do manjih prekretnica i ne razmišljajte previše o propuštenim treninzima ili lošim danima – precrtajte ih i započnite novi dan!

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna