Shop
Kako da zaštitite bebu da se ne povredi u kući

Kako da zaštitite bebu da se ne povredi u kući

Bebe su radoznale i zanima ih svet oko njih. Ako brinete da se vaša beba koja puzi po kući ne povredi, saznajte kako da je zaštitite od opasnosti.

07.10.2020.

Bebe su pravi mali istraživači i igranje u kući je za njih velika avantura. Međutim, nisu svesne da se oko njih krije velik broj opasnosti.  Svaki roditelj zna koliko je važno prevideti sve potencijalne opasnosti, i zato delimo sa vama savete kako da obezbedite opasne površine i svog mališana zaštitite od mogućih povreda. 

Kuhinja

U kuhinji postoji pregršt opasnih predmeta, ivica i drugih opasnosti. Prvo što možete da uradite jeste da ne ostavljate escajg, hranu i piće blizu ivica stola i radnih površina kako ih beba ne bi dohvatila.

Ručke na šerpama, kuhinjskim elementima i fiokama treba da budu obezbeđene i zaključane, a ako je moguće i nedostupne. Obavezno koristite i zaštitu za foke i ormare. Okačene krpe i stolnjaci mogu takođe biti primamljivi, tako da ih sklonite iz vidokruga kako se beba ne bi uhvatila i povukla sa sobom potencijalno opasne predmete.

zaštita za bebe

Dnevna soba

Kada beba raste, s njom raste i radoznalost. Dnevna soba obično je mesto na kom može da istražuje najviše, tako da je posebno treba obezbediti.

Daljinski upravljači, kablovi i komode, utičnice – sve to treba obezbediti ili skloniti iz vidokruga. Ako na stolu držite ukrasne figurice, oprostite se od njih bar na neko vreme ili ih podignite na visoku policu. Ako stočić za kafu ima oštre ivice, ili ga obezbedite ili zamenite za neki bezbedniji. 

Spavaća soba i kupatilo

Ako bebu stavite na spavanje u dečiju sobu, podignite ogradicu na krevecu kako ne bi pobegla. Takođe, ako mališan počinje da puzi ili hoda, stepenice obavezno zaštitite ogradicom.

Iz kupatila sklonite sve opasne predmete, poput makazica, losiona, lekova i drugih stvari. Nikad nemojte ostavljati vodu u kadi ili lavabou a poklopac ve-ce šolje uvek spustite ili čak pričvrstite.

bezbednost dece

I na kraju, ne zaboravite da odeća za bebu takođe treba da bude jednostavna, bez dugmadi ili ukrasnih pertlica koje se mogu progutati. Kako biste bili potpuno sigurni i kada beba spava, nabavite monitor za bebe sa zvukom i bezbrižno motrite na nju i dok spava.

Briga roditelja za svoje dete je nemerljiva. Kako biste bili sigurni da će i tokom odrastanja imati podršku onda kada im bude potrebna, Generali osiguranje nudi dve vrste osiguranja namenjenim štednji za decu. Na taj način ćete svom detetu obezbediti sredstva za školovanje ili osamostaljivanje, i biti sigurni da će vaš mališan imati mogućnosti da ostvari svoje snove. 

Delimo sam vama i dodatne savete koji mogu biti korisni svim roditeljima:

Zaštita dece na internetu – saveti za roditelje

Kako najlakše naučiti dete da vozi bicikl

Šta je osiguranje od nezgode za decu u školi i na šta treba obratiti pažnju

Roditelji treba da brinu i o sebi

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna