Site name
Site name

Jednostavni saveti za sprečavanje smrzavanja cevi


Jednostavni saveti za sprečavanje smrzavanja cevi

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

18.02.2019.

Najčešće štete koje tokom zime nastaju na kućama dešavaju se usled smrzavanja cevi. Dajemo vam nekoliko jednostavnih saveta koji mogu da vas poštede glavobolje i troškova.

 

Održavajte temperaturu

Važno je da tokom hladnog vremena održavate temperaturu u domu konstantnom, čak i onda kad ste odsutni. Savremena tehnologija u vidu pametnih termostata može vam pomoći da kontrolišete grejanje ukoliko niste kod kuće.

 

Obložite cevi

Cevi koje prolaze kroz delove kuće koji se ne greju, poput podruma ili tavana, najbolje je izolovati i tako izbeći njihovo smrzavanje. Izolacija od elastomerne pene ili ona polietilenska, pokazuje se kao vrlo dobar izbor.

 

Ostavljanje vode da protiče

Ovo rešenje možda nije najelegantnije ako se uzme u obzir životna sredina, ali u nedostatku drugog, ispostavlja se kao dragoceno. Dovoljno je ostaviti vodu da kaplje na česmi i time smanjiti opasnost od smrzavanja cevi.

 

Zatvorite otvore i pukotine

Ispunite otvore i pukotine kroz koje ulazi hladan vazduh. Možete koristiti pur – penu, silikon ili neki slični materijal, ali ono što je važno jeste to da na ovaj način zadržavate topao vazduh u kući, čime štitite cevi.

 

Osigurajte se

Na kraju, da biste bili sasvim bezbrižni i sveli moguće neprijatnosti i troškove na minimum, osigurajte se. Tako nećete morati da izdvajate velike svote novca za otklanjanje štete i moći ćete da se opustite i uživate u zimi.

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna