Generali Osiguranje Srbija

Generali Osiguranje Srbija

Generali Grupa

Generali je značajan učesnik u globalnoj industriji osiguranja. Naš cilj je stavljanje klijenata u centar našeg poslovanja osmišljavanjem jednostavnih i pametnih rešenja, koja će učiniti našu distributivnu mrežu, sa postojećim širokim spektrom usluga, još efikasnijom. Na taj način ćemo postati agilnija i fleksibilnija kompanija, otvorena za inovacije.

Tokom skoro 200 godina poslovanja, izgradili smo multinacionalnu Grupu koja je prisutna u više od 50 zemalja, sa oko 70.000 zaposlenih.

Tokom poslednjih nekoliko godina prošli smo kroz veliku stratešku reorganizaciju koja nam je omogućila da stavimo veći fokus na naše osnovno poslovanje, obezbedimo veću disciplinu u upravljanju našim sredstvima i jednostavnije, transparentnije upravljanje. Ovaj proces nas je doveo u novu fazu, zasnovanu na efikasnijim poslovnim modelima, inovativnim poslovnim strategijama i jačem, više globalnom brendu. Pored toga, zasnovali smo svoje investicione odluke na našoj posvećenosti ekološkoj i društvenoj održivosti.

Globalna prisutnost

Od samog početka, naša jaka međunarodna prisutnost nas je izdvojila na tržištu i jedna je od naših najvećih prednosti. Naša geografska raznolikost je uravnotežena između zrelih zemalja kao što su Italija, Nemačka i Francuska, tržišta sa izgledima za visok rast (istočna Evropa), i zemalja u razvoju u Aziji i Latinskoj Americi.

Saznajte više o zemljama u kojima Generali posluje: http://www.generali.com/worldtool

Saznajte više o kompaniji Generali Group: http://www.generali.com/

Naše odgovornosti

Teritorije pod potpunim embargom

U skladu sa pravilima Generali Grupe, teritorije koje su pod potpunim embargom su: Iran, Srija, Severna Koreja, Region Krima i Zaporožje, Herson i region Donjecka i Luganska, Venecuela, Rusija, Avganistan, Burma (Mjanmar) i Belorusija.

 

Mi sledimo cilj stvaranja novih vrednosti, ne samo u ekonomskom, već i u društvenom i ekološkom smislu: posvećeni smo obezbeđivanju dobrih finansijskih rezultata na duži rok i pomaganju da se društvo u kojem poslujemo promeni na bolje.

Želimo da poboljšamo živote ljudi, pre svega kroz proizvode i usluge visokog kvaliteta koji zadovoljavaju potrebe naših klijenata za zaštitom. Takođe se osećamo delom zajednice u kojoj poslujemo, i nastojimo da joj pomognemo kroz podržavanje različitih projekata. Verujemo da se naš uspeh pre svega zasniva na kvalitetu naših ljudi. U stvari, naš cilj je unapređenje socijalnog dijaloga kako bismo doprineli osvešćivanju zaposlenih o razvoju poslovanja.

Naša strategija korporativne odgovornosti je zasnovana na poslovnim prioritetima Grupe i principima utvrđenim u našem Kodeksu ponašanja. Strategija takođe uzima u obzir potrebe i očekivanja naših ključnih interesnih grupa, koje igraju važnu ulogu u neprekidnom uspehu Grupe. Naša strategija je opisana u Povelji o obavezama održivog poslovanja. Ovaj dokument je od ključnog značaja za upravljanje važnim socijalnim, ekološkim i upravljačkim pitanjima. On takođe identifikuje oblasti preduzimanja akcija na koje planiramo da se fokusiramo u narednim godinama, kako bi nam pomogao da ostvarimo naše poslovne ciljeve i stvorimo vrednost za naše interesne grupe.

U cilju identifikacije prioriteta naše strategije korporativne odgovornosti i definisanja sadržaja Izveštaja o održivosti, sproveli smo našu formalnu analizu materijalnosti, u skladu sa smernicama za izveštavanje GRI-G4.

Generali teži dugoročnom rastu kroz integrisanje održivosti u osnovnu delatnost i doživotno partnerstvo sa zainteresovanim stranama.

Kao deo naše posvećenosti korporativnoj odgovornosti, potpisnici smo sledećih inicijativa Ujedinjenih nacija: ,,Globalni dogovor”, ,,Principi za odgovorno investiranje” (PRI - Principles for Responsible Investments) i ,,Principi održivog osiguranja” (PSI - Principles for Sustainable Insurance).

Saznajte više o korporativnoj odgovornosti.