Site name
Site name

Kako se osiguranje menja kada postanete roditelj


840x390.jpg

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

14.06.2021.

Čim postanete roditelj, shvatite da je to najlepši i najvažniji posao na svetu. Želimo da o svojim mališanima brinemo najbolje što možemo i obezbedimo im sve što je potrebno, bez obzira na okolnosti. Zato je idealan izbor u postizanju ovog cilja upravo osiguranje: bićete rasterećeni jer će deca biti adekvatno zbrinuta.

Kada se osigurate, osetićete spokoj. Evo nekih od ključnih informacija koje biste trebalo da znate.

Životno osiguranje za nove roditelje

Da krenemo od početka. Životno osiguranje omogućava da supružnik i deca budu obezbeđeni u slučaju da se vama nešto dogodi. Trajanje životnog osiguranja možete odabrati u skladu sa vašim potrebama i okolnostima u kojima se nalazite.  

Prilikom odlučivanja treba uzeti u obzir troškove za ostvarivanje prava deteta, uključujući osiguranje, životne troškove i troškove zdravstvene nege. U to bi trebalo uračunati i dugovanja, pošto bi korišćenje osiguranja moglo i to da pokrije.

in-line-2.jpg

Zdravstveno osiguranje: najbolja nega koja nema cenu

Ako već imate zdravstveno osiguranje, trebalo bi da obavestite osiguravajuću kuću ili agenta da ste dobili dete, kako bi se polisa odnosila i na njega. S druge strane, ukoliko još uvek nemate osiguranje, pravo je vreme da razmislite o tome da ga priuštite svojoj porodici.

Obavezno zdravstveno osiguranje može da pokrije većinu manjih problema, međutim u slučaju preopterećenja zdravstvenog sistema potrebne su vam i opcije koje nudi privatna praksa. Na taj način se skraćuje vreme čekanja, dobijate pristup širem dijapazonu dijagnostičkih sredstava, ali i kvalitetniju uslugu.

in-line-1.jpg

Neophodna nega čak i u slučaju invaliditeta

U slučaju da niste u mogućnosti da radite tokom dužeg perioda, zahvaljujući adekvatnom osiguranju ćete imati prihode, što je od ključnog značaja kada izdržavate decu.

Ukolko niste sigurni da li je ovo prava opcija, imajte na umu da se na ovaj način možete obezbediti ukoliko dođe do nepredviđene bolesti ili invaliditeta. Jedna od tri osobe tokom života mogu da se nađu u ovako nezavidnoj  situaciji, bilo da je u pitanju artritis, povreda, ili dijabetes.

Ukolko ne budete u mogućnosti da radite određeni vremenski period, dugoročno osiguranje od invaliditeta može vam pokriti sve prihode dok se ne oporavite.

Osiguranje od odgovornosti: nesreće se uvek mogu desiti

Kad postanete roditelj, velika je verovatnoća da ćete u nekom trenutku čuvati i decu prijatelja. Zbog toga je osiguranje od odgovornosti važno u slučaju da dođe do nezgode ili oštećenja imovine.

Rizik da se tako nešto dogodi je veoma mali, pa je ova vrsta osiguranja pristupačna. Svakako bi naknada štete bila veliki teret u porodičnom budžetu, tako da je bolje na vreme investirati u manjem iznosu.

Od školarine do učešća za kupovinu stana: počnite da štedite na vreme

Iako ovo zvanično nije osiguranje, jeste još jedan praktičan način da obezbedite svoju decu. Ukoliko napravite dobar plan štednje, budućnost vaše dece biće izvesnija, bezbrižnija i sigurnija. Troškovi studiranja, školarine ili učešće za kupovinu nekretnine odlična su polazna tačka za razmišljanje. Zahvaljujući kamati, što pre počnete – više će vam se isplatiti. Na vama je samo da se odlučite za taj prvi korak, a Generali štednja će vam pomoći u tome!

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna