Site name
Site name

Praktični saveti za bezbrižno skijanje


Praktični saveti za bezbrižno skijanje

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

14.12.2018.

Ko je probao, zna: nema boljeg osećaja od skijanja! Spuštanje niz snežnu planinu s prijateljima je nezaboravno i uzbudljivo. Ono može isto tako biti i noćna mora ako se ne pridržavate nekih osnovnih pravila bezbednosti. Podsećamo vas na neka od njih.

Odgovarajuća opremaDa biste maksimalno uživali u odmoru, treba da imate pravu opremu – toplu, vodonepropusnu odeću, dobre skije, naočare za skijanje i kacigu. Boravak na planini ne sme da vam upropasti loša oprema ili niska temperatura! Razmislite da li je bolje da opremu kupite pre nego što krenete ili da je iznajmite na planini i ne zaboravite da ponesete obuću za šetnju koja je otporna na sneg i led.

 

Odgovorno skijanje – Nesreće na snegu pod uticajem alkohola su u porastu jer su skijaši skloniji riziku i nepažljiviji kada malo popiju. Iako ćete verovatno poželeti da popijete neko pivo uz ručak ili da se zagrejete uz kuvano vino, nikako nemojte piti alkohol ako nameravate da skijate. Velika nadmorska visina pojačava štetan uticaj alkohola i smanjuje količinu kiseonika koji dolazi do mozga.

 

Bezbedno skijanje – Ma koliko želeli da skrenete sa skijaške staze i sami krenete da istražujete planinu, ovakva avantura nije vredna rizika. Zabavno je u akcionim filmovima i na snimcima profesionalnih skijaša, ali postoje razlozi zašto nije svaka padina zvanična ski-staza: možete se izgubiti ili nezgodno pasti, može vas zatrpati snežna lavina, a u blizini neće biti nikoga da vam pomogne. Neka avanture van označenih staza ostanu u holivudskim filmovima, a vi uživajte u bezbednosti onih koje su predviđene za skijanje. S obzirom na to da većina zimskih centara u ponudi ima veliki broj staza različitih težina, sigurno ćete moći da birate.

 

Konačno, ako vas mami planina zimi, a ne umete da skijate, probudite u sebi avanturistički duh. U svakom skijaškom centru postoji škola skijanja za različite uzraste. Usudite se. Svaki dan je dobar da se nauči i doživi nešto novo. Doza adrenalina biće sasvim dovoljna nagrada.

Želimo vam nezaboravno i bezbrižno zimovanje!

Putno osiguranje

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna