Shop
Procena štete - još jednostavnija

Procena štete - još jednostavnija

Kada se desi saobraćajna nezgoda, poslednje što vam je potrebno jesu komplikacije oko prijave štete, gubljenje vremena na papirologiju i beskrajna čekanja u redovima. Već ste pod stresom zbog doživljene nezgode ‒ i to je dovoljno. Zato smo se mi u Generaliju pobrinuli da maksimalno pojednostavimo postupak prijave štete i poštedimo vas bespotrebnih peripetija.

11.10.2018.

Kada se desi saobraćajna nezgoda, poslednje što vam je potrebno jesu komplikacije oko prijave štete,  gubljenje vremena na papirologiju i beskrajna čekanja u redovima. Već ste pod stresom zbog doživljene nezgode ‒ i to je dovoljno. Zato smo se mi u Generaliju pobrinuli da maksimalno pojednostavimo postupak prijave štete i poštedimo vas bespotrebnih peripetija.

Ukoliko vam se desi saobraćajni udes, prvo treba da obezbedite mesto nezgode i obučete sigurnosni prsluk. Šteta je već načinjena i ne želite da dalje ugrožavate ni sopstvenu ni bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Ako nema povređenih osoba, materijalna šteta nije velika i postoji saglasnost oko toga ko je odgovoran za nastanak udesa, dovoljno je da samo popunite Evropski izveštaj. Obavezno nacrtajte skicu  udesa i fotografišite vozila iz različitih uglova – tako ćete proceniteljima olakšati posao i izbeći nedoumice. Da bi se tačno utvrdile sve okolnosti udesa, nikako ne treba pomerati vozila.

U slučaju da se ne možete dogovoriti oko odgovornosti za nastanak štete, i ako je pričinjena veća materijalna šteta, pozovite policiju da izvrši uviđaj, a ako u udesu ima povređenih, pozovite i hitnu pomoć.

Pošto je policija izvršila uviđaj, vreme je da osiguravajućoj kući prijavite štetu na vozilu. Popunjen zahtev za nadoknadu štete dostavlja se osiguravajućem društvu onog vozača koji je odgovoran za nezgodu.

Generali Osiguranje Srbija vam maksimalno olakšava prijavu. Klijenti kasko i obaveznog osiguranja motornih vozila iz Beograda i Novog Sada mogu da prijave štetu na vozilu putem Kontakt centra 24 časa dnevno (besplatan poziv na 0800 222 555) i ujedno zakažu pregled i procenu nastale štete radnim danima od 8 do 18 časova. Pocena štete se obavlja u Generali Osiguranju Srbija u ulici Vladimira Popovića 8, na Novom Beogradu, a u Novom Sadu u ulici Braće Ribnikara 2.

Da bi šteta bila procenjena, vozilo treba da dovezete do nas. Možete da izaberete termin koji vam najviše odgovara. I što je još važnije, prilikom dolaska nećete morati da se mučite oko parkiranja, jer ćemo vam rezervisati parking mesto.

Ako ste popunjavali Evropski izveštaj, onda oba učesnika udesa treba da dođu u osiguravajuće društvo vozača koji je odgovoran. U slučaju osiguranja od auto-odgovornosti, pravo na nadoknadu štete ima samo strana koja nije odgovorna za štetu.

Važno je da znate šta se očekuje od vas i koja su vaša prava. Ovo su jedina dokumenta koja će se od vas tražiti:

  • Zapisnik policije (ili Evropski izveštaj)
  • Vozačka dozvola
  • Saobraćajna dozvola
  • Lična karta
  • Ovlašćenje vlasnika (ukoliko štetu ne prijavljuje vlasnik)
  • Broj tekućeg računa na koji će biti uplaćena odštetna suma

Nakon obrade zahteva, dokazano brzo i efikasno isplaćujemo naknadu štete oštećenom ili servisu koji je izvršio popravku. Garancija za to su podaci Narodne banke Srbije za 2016. godinu, koji pokazuju da je procenat isplate štete naših osiguranika čak 98,90%.

U slučaju da imate kasko osiguranje, onda vam pružamo zaštitu i u slučaju nastanka štete na parkiranom vozilu ili u slučaju krađe. Ako vam je vozilo oštećeno na parkingu, štetu prijavljujete samo svojoj osiguravajućoj kući. Kod nas to možete uraditi ili telefonom ili odlaskom u poslovnicu. Treba samo da popunite formular za prijavu štete i da ponesete vozačku i saobraćajnu dozvolu, ličnu kartu, ovlašćenje vlasnika (ukoliko štetu ne prijavljuje vlasnik) i broj tekućeg računa na koji treba uplatiti naknadu štete. Ako je nastupila veća šteta, treba da pozovete policiju.

U slučaju krađe vozila, obavezno prijavite krađu policiji, a klijenti sa kasko osiguranjem prijavljuju štetu i svojoj osiguravajućoj kući. I u ovom slučaju dostavljate dokumenta kao u prethodnim (vozačku i saobraćajnu dozvolu, ličnu kartu, ovlašćenje vlasnika (ukoliko štetu ne prijavljuje vlasnik) i broj tekućeg računa na koji treba uplatiti naknadu štete) i uz to još i ključeve vozila, polisu kasko osiguranja i potvrdu prijave krađe vozila policiji.

Nadamo se da nikada nećete doći u situaciju da vam zatreba osiguranje. Ali znajte da ako vam zatreba, mi ćemo vam uštedeti i vreme i živce kada budete prijavljivali štetu.

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna