Site name
Site name

Saveti za dugu vožnju sa decom


Saveti za dugu vožnju sa decom

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

20.08.2018.

Dugo putovanje automobilom je zamorno i iscrpljujuće samo po sebi. Povrh toga, dečja nervoza i nestrpljenje itekako mogu da utiču na vaše strpljenje i dekoncentrišu vas. Zato vam dajemo nekoliko predloga kako da animirate decu i vožnju učinite prijatnijom.

Igračke, igrice ili igre

Ne zaboravite da ponesete omiljenu detetovu igračku. Lutka ili autić, slagalica ili bojanka, pomoći će da detetu vreme brže prođe. Igranje video igrica, mada inače treba da bude svedeno na najmanju moguću meru, tokom putovanja može biti dobar način da zaokupi pažnju. Gledanje crtaća takođe može biti dobro rešenje.

 

Virtuelni ljubimac

Skinite neku od aplikacija „virtuelni ljubimac”. Deci će biti interesantno da brinu o virtuelnim ljubimcima. Biće zauzeti, neće se vrpoljiti i, što je još važnije, neće vas ometati.

Zabavite se zajedno

Deca uvek vole kada im se u igri pridruže roditelji. Probajte sa dobrim, starim „Na slovo, na slovo” ili „Zagonetnom ličnosti“, gde bi svako zamislio po neki lik iz crtanog filma, a ostali treba da pogode o kome se radi. Ili pevajte zajedno omiljene pesme. Dobra je i igra „Nastavi niz”: prvi igrač izgovori reč, sledeći doda svoju, ali mora da ponovi sve prethodno izgovoreno. Ili zadajte deci da prate registarske tablice na vozilima i pogađaju koje gradove označavaju.

Audio-knjige

Slušanje omiljenih priča obradovaće vaše dete, a vama obezbediti neophodan mir. Možete ih i sami pričati, ali učinite ih interesantnijim tako što ćete promeniti neki lik ili kraj priče.

 

Pravite pauze

Dajte deci priliku da se na benzinskoj pumpi istrče, protegnu noge i istroše nakupljenu energiju. Možete svi zajedno uraditi nekoliko vežbi istezanja da poboljšate cirkulaciju. Svi ćete biti svežiji, manje nervozni i orniji za dalje putovanje.

Svi ovi saveti deci će učiniti putovanje zabavnim, vreme će proći brže i vožnja će svima biti prijatnija i sigurnija.

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna