Site name
Site name

Saveti za uspešan rad od kuće


GettyImages-1214060652-840-2.jpg

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

17.05.2021.

Zbog novonastale situacije, većina nas primorana je da radi od kuće. Ma kako vam se to činilo, ovakav način rada ima i mnoge prednosti. Na primer, više ne morate da gubite vreme u gradskom prevozu, ne morate da razmišljate o tome gde ćete otići na ručak ili kako ćete provesti pauzu između sastanaka. Živimo u dobu kada nam tehnologija omogućava da rad na daljinu podignemo na viši nivo - bilo da je u pitanju komunikacija s kolegama putem mejlova ili održavanje virtuelnih sastanaka sa saradnicima.

Ako silom prilika morate da radite od kuće, znajte da ta vrsta rada nije ništa drugačija od rada u kancelariji. Pored discipline, potrebni su vam oprema za rad, adekvatan prostor i naravno, inspirativno okruženje. Evo kako da u skladu sa budžetom prilagodite radni kutak ili prostoriju u vašem domu.

GettyImages-1217856040 (1).jpg

Mini kancelarija kod kuće

Ako u kući ili stanu nemate prostoriju viška, ne brinite. Sve što vam je potrebno (pored pristupa internetu, naravno) jesu računar i monitor ili laptop, radni sto i dobra stolica. Da ne biste zauzeli celu dnevnu sobu, možete da prilagodite kutak u spavaćoj sobi ili trpezariji.

Ne zaboravite da vam je za efikasan rad potrebno kvalitetno osvetljenje. Ako imate radni sto, trebalo bi da bude dovoljno dubok da možete da oslonite ruke tokom rada i tako sprečite bol predelu ramena. Život u malom stanu može biti izazov, naročito kada završite sa radom, a oko vas ostanu tastatura, miš i druga oprema. Zato bi najbolje bilo da ih sklonite negde ili da koristite sto koji se može sklopiti i odložiti sa strane kako vam ne bi smetao. Da biste izbegli nered, pridržavajte se sledećeg pravila: ako nešto niste koristili u poslednja tri dana, odložite to ili bacite.

Polica za stručnu literaturu ili odlaganje materijala se podrazumeva, a ako imate važne poslovne dokumente - obavezno ih držite pod ključem.

GettyImages-1219924018 (1).jpg

Cela soba za efikasan rad od kuće

Ako imate dovoljno prostora kod kuće, možete da napravite pravu kućnu kancelariju. Na primer, ako su vam deca porasla i odselila se, možete da iskoristite njihovu staru sobu i preuredite je u radno okruženje. Ako je za njima ostao radni sto, možete da mu dodelite novu ulogu. Da biste uštedeli, na internetu možete da potražite polovni kancelarijski nameštaj, poput fiokara ili polica koje zahtevaju manju ili skoro nikakvu doradu.

Međutim, jedina stvar na kojoj ne bi trebalo da štedite jeste ergonomska radna stolica. Visina stolice mora da odgovara dužini donjeg dela nogu, ali i visini stola. Na radnu površinu možete da stavite cveće i drugi kancelarijski materijal, poput kalendara ili notesa, koji mogu da vam pomognu da se usredsredite na posao.

Pretvorite garažu u kancelariju

Možda vam to ne bi palo na pamet, ali čak i garaža može da posluži kao kancelarija. Tako ćete imati preko potrebni mir za razmišljanje i završavanje poslovnih obaveza. Iako to može da zahteva malo više truda, poput ulaganja u izolaciju, grejanje ili dovođenje strujnih i telefonskih instalacija, ovo rešenje može da bude pun pogodak. Uređivanje garaže i pretvaranje u kućnu kancelariju može da potraje neko vreme, ali krajnji ishod će sigurno dati željene rezultate: mir, produktivnost i kreativnost.

Kako bi vam rad od kuće protekao mirno, obezbedite sebi pomoć u slučaju nenadanih kvarova. Usluga hitnih intervencija u domaćinstvu vas oslobađa stresa potrage za serviserom i pokriva troškove njegovog dolaska i rada 24/7. 

Pročitajte i sledeće korisne savete za rad od kuće:

Kako da poboljšate produktivnost prilikom rada od kuće?

Kako da uskladite rad od kuće sa brigom o deci?

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna