Site name
Site name

Zašto treba imati kasko osiguranje vozila


Kasko osiguranje vozila

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

19.05.2021.

Sloboda dolazi na četiri točka. Automobilom možemo da se odvezemo na posao, posetimo prijatelje koji žive daleko, odemo u kupovinu. Bez obzira na to koji automobil je u pitanju, svakome je sopstveni četvorotočkaš drag.

Zbog toga je važno obezbediti adekvatno osiguranje koje u pravom trenutku može biti od velike pomoći. Na ovaj način se mogu rešiti nepredviđene situacije i umanjiti dodatni troškovi, pogotovo kada na putu dođe do nezgode, oštećenja ili krađe vozila. Evo i primera.

Osiguranje automobila

Sudar

Jovan se nekoliko dana posle praznika provedenih van grada vraćao kući. Pre gotovo godinu dana je položio vozački ispit, dobio dozvolu i prilično je siguran u vožnji. Međutim, ceo taj dan je padala kiša. Iako je pažljivo vozio, uslovi na putu su ga iznenadili. Bespomoćno je posmatrao kako proklizava ka skupom automobilu parkiranom pored puta.

Jovan ipak nije paničio. Iako je udario skup automobil, znao je da će njegovo osiguranje pokriti učinjenu štetu.

Osiguranje vozila

Ukradeni auto

Kada se Kristina osvrnula oko sebe, zapitala se gde se nalazi njen automobil. Znala je gde je sinoć parkirala. Sada automobil nije bio tu. Verovatno je ukraden. Uzdala se u to da će ga pronaći policija. Dodatna briga koju je imala bio je razgovor za posao zakazan za sutradan. 

Srećom, kasko osiguranje koje je Kristina ugovorila je uključivalo rizik od krađe vozila. To je bila olakšavajuća okolnost za neprijatnu situaciju u kojoj se našla.

Kasko osiguranje vozila

Nemaran vozač

Darko se probudio u bolničkoj sobi sa teškom glavoboljom i ugledao je preplašenu suprugu. Učestvovao je u sudaru. Imao je nekoliko preloma i potres mozga. Saznao je da se sudario sa vozačem kombija koji je slao poruke tokom vožnje. Pored svega, osećao je bes – zbog tuđeg nemara završio je u bolnici, automobil mu je oštećen, a kada se oporavi, moraće da rešava pravna i birokratska pitanja.

Međutim, čim se obratio osiguravajućoj kući, saznao je da će dobiti pomoć koja mu je potrebna. Kasko osiguranje koje je ugovorio će pokriti štetu nastalu na vozilu, a kako je na istoj  polisi ugovorio i osiguranje od auto nezgode, dobiće nakanadu i po tom pokriću.

Ukoliko još uvek razmišljate o tome da li vam je potrebno kasko osiguranje vozila, setite se da uz polisu dobijate i čitav tim ljudi spremnih da vam pomognu. Zahvaljujući njima, svaku nepredviđenu situaciju ćete moći da preokrenete u svoju korist. U slučaju da nikada ne budete u prilici da koristite usluge osiguranja, bićete sigurni da postoji tim profesionalaca koji je tu za vas.

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna