Shop
Generali Osiguranje Srbija i Fondacija Novak Đoković otvorili Centar za roditelje u Novom Sadu

Generali Osiguranje Srbija i Fondacija Novak Đoković otvorili Centar za roditelje u Novom Sadu

Generali Osiguranje Srbija je u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković otvorilo Centar za roditelje pri Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu.

17.12.2021.

 

U okviru The Human Safety Net inicijative Generali Osiguranje Srbija sa Fondacijom Novak Đoković otvorilo osmi od 15 Centara za roditelje planiranih tokom 2021. i 2022. godine 

Novi Sad, Srbija 14.12.2021. Generali Osiguranje Srbija je u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković, u okviru programa „Podrška, NE perfekcija” otvorilo Centar za roditelje u Novom Sadu. Centar je otvoren pri Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo”.

Glavna zamisao centara jeste da se roditeljima i starateljima dece uzrasta do šest godina pruži podrška i pomoć kako bi se što bolje starali o svojoj deci, ali i stvorili mrežu međusobnog osnaživanja.

Ovim povodom, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić izjavila je:   

„Otvaranje našeg novog Centra za roditelje u Novom Sadu na pravi način simbolizuje važnost koji će on imati kao mesto okupljanja i edukacije roditelja i staratelja u okviru našeg programa. Mi u Novak Đoković Fondaciji, sa našim dugogodišnjim partnerima iz Generali osiguranja Srbija, izražavamo veliko zadovoljstvo ovim činom, jer će obrazovanje, podrška i iskustva sa posebnih radionica - kao deo programa „Podrška, NE perfekcija” - imati presudnu ulogu u zajedničkom osnaživanju i pružanju pozitivnog uticaja na odrastanje njihove dece. Kao i uvek, Fondacija i partneri će pratiti i nadalje podržavati rad u našim Centrima, i želimo da ovaj u Novom Sadu bude prepoznat po najboljim mogućim uslovima, prijatnom saradničkom ambijentu i uspesima svih za koje će aktivnosti u njemu imati značaj”.

Tokom 2021. i 2022. godine planirano je otvaranje 15 centara za roditelje, a ovim događajem obeleženo je otvaranje osmog po redu. 

„U okviru The Human Safety Net – globalne inicijative Generali grupe, već tri godine podržavamo rad našeg partnera Novak Đoković Fondacije i njen program „Podrška, NE perfekcija”. Dodatna sredstva omogućiće nam da, kroz Centre za roditelje, damo podršku još većem broju roditelja i staratelja širom zemlje, pružimo im stručnu pomoć, ali i mesto na kojem će moći da razmene iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću. Verujemo da ćemo edukacijom i osnaživanjem roditelja i staratelja deci obezbediti srećnije odrastanje i bolje šanse za budućnost”- dodala je Natalija Beljanski, direktor koordinator za životna osiguranja u Generali Osiguranju Srbija.

Sredstva su obezbeđena zahvaljujući projektu „Proširi uticaj”, inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a.

„Podrška, toplina, iskrenost, neposrednost i međusobno uvažavanje su noseće vrednosti naših radionica i prirode odnosa sa roditeljima ostvarenih kroz njihov rad. Od 2017. godine, radionice programa predstavljaju mesto susretanja roditelja i staratelja, gde se razmenjuju lična iskustva i stvara mreža podrške. Diskutujući o različitim temama, poput discipline, neprihvatljivog ponašanja i upravljanja osećanjima, oni jačaju svoje kapacitete kako bi izgradili konstruktivniji i podsticajniji odnos sa svojom decom. Od danas širimo našu misiju i na Sremsku Mitrovicu i posebno smo radosni zbog toga!”- naglasila je Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije.

Direktorka PU „Radosno detinjstvo”, Marijana Popov zaključila je:   

„Ovaj Centar će imati veliki značaj za našu Ustanovu, decu i roditelje. Kroz otvaranje Centra, omogućićemo razmenu iskustva u okviru izazova koje nosi roditeljstvo i pomoći roditeljima i starateljima da nauče da se nose sa stresom, razvijaju veštinu komunikacije i rade na razvijanju međusobne podrške. Osnovni cilj koji nas raduje u okviru ovog projekta je srećno i zadovoljno dete”.

Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija” do kraja 2023. godine obuhvati još 2800 roditelja i skoro 5600 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.