Shop
Kako zaštititi ekran pametnog telefona

Kako zaštititi ekran pametnog telefona

Mobilni telefoni su postali sastavni deo naše svakodnevice. S druge strane, s napretkom i razvojem mobilnih uređaja drastično raste i njihova cena na tržištu, pa je normalno da se zbog izdvajanja veće sume novca više strepi od mogućih oštećenja. Pričitajte na koji način ih je najbolje zaštititi.

10.10.2019.

Mobilni telefoni su postali sastavni deo naše svakodnevice. Odavno su prestali da budu samo sredstvo komunikacije i danas se koriste u najrazličitije svrhe. Pametni telefoni nam pomažu da obavimo svakodnevne poslove, štede nam vreme i nude još mnogo drugih mogućnosti. Koristimo ih da plaćamo račune, rezervišemo smeštaj, kupujemo, informišemo se, beležimo i skladištimo uspomene, slušamo muziku, gledamo filmove, igramo igrice.

Mobilni telefoni su sve pametniji i sve skuplji

Kako tehnologija konstantno napreduje, u narednim godinama možemo očekivati unapređenje postojećih i uvođenje novih funkcionalnosti. To znači da će smartphone imati još važniju ulogu u životu savremenog čoveka. S druge strane, s napretkom i razvojem mobilnih uređaja drastično raste i njihova cena na tržištu, pa je normalno da se zbog izdvajanja veće sume novca više strepi od mogućih oštećenja. Dodatnu brigu zadaje i njihova veličina, zbog koje su često nezgodni za korišćenje jednom rukom, kako su ljudi uglavnom navikli. Lako ih je ispustiti, a ukoliko je podloga na koju padnu tvrda, može doći i do većih oštećenja.

Koliko maske štite vaš smartphone?

Svoj pametni telefon možete zaštititi na razne načine. Jedan od načina jeste korišćenje različitih vrsta futrola. Futrola na preklop, ili na engleskom flip cover, koju možete kupiti u različitim bojama, dobar je izbor za osnovni nivo zaštite. Sa druge strane, takve futrole su često glomazne i nepraktične za nošenje u džepu.

Druga opcija su silikonske, plastične ili aluminijumske maske za telefon. Ovaj vid zaštite ne sakriva previše dizajn telefona poput futrola na preklop, ali je njihov nedostatak to što štite samo jednu stranu telefona. Naša preporuka je da u tom slučaju kupite i zaštitnu foliju za ekran koja će ublažiti oštećenje ukoliko telefon slučajno ispustite.  

Iako navedene fizičke vrste zaštita predstavljaju preventivne mere od ogrebotina i oštećenja telefona, njihovo korišćenje nije garancija da do nepredviđenih situacija neće doći. Njihov nedostatak je i to što mogu pokvariti iskustvo korišćenja i što takođe skrivaju elegantan dizajn zbog koga ste najverovatnije i kupili telefon.

Mnogi nastavljaju da koriste svoj pametni telefon i nakon oštećenja zbog kojeg su mu smanjene funkcionalnosti, obično zato što ne mogu da priušte popravku. Međutim, korišćenje telefona koji je izgubio svoje funkcionalnosti frustrira, a oštećeno staklo ekrana može biti opasno po zdravlje jer lako može izazvati posekotine kada se preko njega prevlači prstima, napreže oči i leglo je bakterija.

Zamena stakla na telefonu može prilično mnogo koštati

Zamena polomljenog ekrana skupog, vrhunskog uređaja nije jeftina. Nekada treba platiti i do pola cene telefona iste klase, a ponekad se za isti novac može kupiti solidan novi mobilni telefon. Ovakav udarac na budžet nikome ne prija.

Da biste bezbrižno koristili svoj uređaj, kupite Generali osiguranje ekrana mobilnog telefona. Odaberite jednu od tri opcije iz Generali SMART paketa i osigurajte svoj omiljeni uređaj od neželjenih rizika. Neka vaš smartphone bude siguran u svakom trenutku.

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna