Shop
Generali Osiguranje Srbija učestvuje u drugom Globalnom izazovu u okviru The Human Safety Net inicijative

Generali Osiguranje Srbija učestvuje u drugom Globalnom izazovu u okviru The Human Safety Net inicijative

Dvadeset tri zemlje širom sveta učestvuju u Globalnom izazovu kako bi duplirale prošlogodišnji iznos sakupljenih sredstava i pomogle još većem broju porodica, dece i izbeglica

27.05.2022.

 

Inicijativa The Human Safety Net drugu godinu zaredom organizuje Globalni izazov za sakupljanje sredstava. Hiljade Generali ljudi iz 23 zemlje, pridružiće se svojim lokalnim izazovima kako bi sakupili sredstva za pomaganje još većem broju porodica, dece i izbeglica širom sveta. Ove godine cilj je udvostručiti uticaj.

Prošle godine, od ukupnog iznosa sakupljenih sredstava, na globalnom nivou uspeli smo da realizujemo 19 projekata. U Srbiji smo imali sjajan odziv, i zahvaljujući koleginicama i kolegama koje su vozile bicikl, trčale ili čistile ulice, uspeli smo da opremimo tri senzorne sobe za pomoć deci sa smetnjama u razvoju. Pokazali smo snagu našeg tima, sportski duh i povezanost sa zajednicom u kojoj živimo i radimo. Sada, težimo još većem odzivu, sa ciljem da napravimo razliku i podržimo rani razvoj dece, kako bismo im obezbedili bolju budućnost.

Ove godine, glavni lokalni izazov osmislili su naši Ambasadori. U pitanju je Osvajanje vrhova, pri čemu će kolege podeljene u timove osvajati vrhove poput Avale, Rtnja, Suve planine, Kablara i mnoge druge. Pored toga, organizovaćemo i čišćenje zelenih površina u nekoliko gradova. Naš lokalni izazov počinje 26. maja kada Izvršni odbor ide u osvajanje Avale, a trajaće do 12. juna, kada poslednji tim kreće u svoju avanturu.

Sa našim partnerom Fondacijom Novak Đoković, ovog puta, prikupljena sredstva ćemo usmeriti na opremanje Udruženja gluvih i nagluvih, sa željom da podržimo roditelje i staratelje dece, članova udruženja u podsticanju razvoja njihovog potencijala. Stoga, naši Ambasadori uveliko formiraju svoje timove, pozivaju kolege da im se pridruže i planiraju sprovođenje izazova u gradovima širom Srbije.

Ukoliko želite da podržite našu inicijativu, pozivamo vas da donirate željeni iznos skeniranjem QR koda putem aplikacije mobilnog bankarstva. Hvala na doprinosu!