Shop
Putna ček-lista za letovanje

Putna ček-lista za letovanje

Pripremite se za letnje avanture uz našu check listu za putovanja! Bez obzira da li idete na more, planinu ili istražujete nove gradove, budite spremni za sve

15.07.2024.

Leto je vreme kada mnogi od nas planiraju putovanja, bilo da je to odlazak na more, planinu ili istraživanje novih gradova. Bez obzira na destinaciju, dobro planiranje i organizacija su ključ za bezbrižno i prijatno putovanje. Međutim, nekima je upravo sama priprema za putovanje stresna, što se veoma lako može izbeći.

Sa dobro organizovanom listom i pravim savetima vaše letnje avanture biće nezaboravne. Ne zaboravite da se opustite i uživate u svakom trenutku svog odmora. Jedna od ključnih stavki prilikom planiranja putovanja je i putno osiguranje. Iako često zaboravljeno, putno osiguranje može biti od velike važnosti u neočekivanim situacijama, pružajući vam mir i sigurnost gde god da se nalazite

shutterstock_2255285877.jpg

Pasoš i lična dokumenta

Uvek proverite da li vam je pasoš važeći i ponesite sve potrebne lične dokumente. Ukoliko ne putujete van zemlje, lična karta će biti dovoljna. Napravite kopije svih važnih dokumenata i čuvajte ih odvojeno od originala, za slučaj da izgubite torbu ili kofer.

Krema za zaštitu od sunca

Zaštita od sunca je izuzetno važna. Odaberite kremu sa visokim zaštitnim faktorom (najmanje SPF 30) kako biste izbegli opekotine i oštećenja kože. Ne zaboravite da je nanosite svaka dva sata, posebno nakon plivanja ili ako se oznojite. Takođe, razmislite o dodatnoj zaštiti kao što su šeširi i naočare za sunce.

Peškiri

Bilo da planirate odlazak na plažu ili bazen, kvalitetan peškir je neophodan. Preporučuje se da ponesete jedan veliki peškir za plažu i jedan manji za svakodnevno korišćenje. Peškiri od mikrofibera su posebno praktični jer su lagani, zauzimaju malo mesta u koferu i brzo se suše.

Papuče

Lagane i udobne papuče su idealne za letnje dane. Pogodne su za šetnje po plaži, kao i za svakodnevne aktivnosti. Vodootporne papuče ili sandale sa dobrim prianjanjem su odličan izbor za šetnje po kamenitim stazama ili klizavim površinama.

Prva pomoć i lekovi

Nikada ne znate kada će vam zatrebati zavoji, antiseptik ili lekovi protiv bolova. Jedan neseser treba da napunite osnovnim potrepštinama. Takođe, ponesite sve redovne lekove koje koristite, zajedno sa receptima i uputstvima za upotrebu.

Oprema za zabavu

U zavisnosti od vaših interesovanja, ponesite knjige, časopise, spremite plej listu muzike na telefonu, ili aplikaciju za filmove, kao i društvene igre. Ako planirate aktivnosti na otvorenom, ne zaboravite na sportsku opremu kao što su lopte, reketi ili maske za ronjenje.

Odeća i obuća

Prilagodite garderobu klimi destinacije. Laki i prozračni materijali su idealni za tople dane, dok jedan ili dva sloja toplije odeće mogu biti korisni za hladnije večeri. Ne zaboravite kupaće kostime, kao i dovoljno komada donjeg veša i čarapa.

Tehnologija i punjači

Mobilni telefoni, kamere i laptopovi su postali nezaobilazni deo putovanja. Ne zaboravite punjače i adaptere za struju, posebno ako putujete u inostranstvo. Dodatna baterija power bank koristiće vam i za duže izlete.

Putno osiguranje

shutterstock_2348010941edit.jpg

Bez obzira na destinaciju, putno osiguranje je nešto što ne bi trebalo da zaboravite. Putno osiguranje može vam pružiti sigurnost u slučaju neočekivanih situacija kao što su zdravstveni problemi, kvar na autu, gubitak prtljaga ili otkazivanje letova. Generali Srbija nudi različite opcije putnog osiguranja koje možete prilagoditi svojim potrebama.

Personalizovana putna ček-lista

Naša interaktivna PDF ček-lista je dizajnirana da vam pomogne da ništa ne zaboravite. Možete dodati specifične stavke koje su vam potrebne za vaše putovanje, kao što su specijalna oprema za sportove, dodatni lekovi ili posebna odeća za određene aktivnosti. Kada završite sa personalizacijom, jednostavno preuzmite listu i imajte je pri ruci tokom celog putovanja.

 

Dodatno se pripremite za put uz još nekoliko korisnih tekstova:

8 putnih trendova koji će promeniti vaš svet

5 sjajnih uređaja koji čuvaju automobil

Da li ste porodično zaštićeni tokom godišnjeg odmora?

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna