Shop
Inspirativne ideje za uređenje doma

Inspirativne ideje za uređenje doma

Idealno vreme za razmišljanje o promenama u domu jeste nova godina. Tražite inspirativne ideje za uređenje doma? Pogledajte najnovije trendove.

18.01.2021.

Svaki dom je tvrđava. Ne samo da nas štiti od nepogoda, nego je to mesto i na kom uvek možemo da pronađemo unutrašnji mir.

Kako su burna dešavanja iza nas, prirodno je da želimo da malo promenimo svoj lični prostor. Tražite li inspirativne ideje za uređenje doma? Pogledajte najnovije trendove za uređenje enterijera za 2021. godinu.

decorating1.jpg

Boja

Prvo i pre svega: krečenje. Osvežite prostorije najmodernijim nijansama i odmah ćete udahnuti nov život svom prostoru. Kompanija Pantone, koja redovno objavljuje boju godine, najavila je da je za 2021. godinu preporučena trendi boja pod šifrom 13-0647 u kombinaciji sa 17-5104. To su nijanse svetložute i sive koje će osvežiti mnoge prostorije u predstojećim danima.

decorating4.jpg

Tekstura

Kićanke i rese se vraćaju u modu. Zabavne su i razbijaju monotoniju u domu. Zato kada budete tražili ukrasne jastučnice i zavese – obavezno potražite ove uzbudljive elemente. Ali ne morate se tu zaustaviti! Ovu vrstu dekora možete dodati i na lampe, ogledala i druge delove nameštaja kako biste upotpunili izgled prostorije i dali joj posebnu toplinu.

decorating5.jpg

Šare

Cvetni dezeni su i dalje veoma popularni. Ne samo da su šarmantni, nego svaku prostoriju čine elegantnom i ženstvenom. Naravno, ne treba preterivati. Trudite se da uspostavite ravnotežu. Počnite od ramova za slike, jastučića ili saksija. Ako ste baš namerili da istaknete koliko volite cvetne šare – oblepite zid iza ogledala šarenim cvetnim tapetama.

decorating2.jpg

Materijali

Prirodni ekološki materijali koji ukazuju na to da brinete o održivosti planete veoma su popularni. Sve lakše se mogu pronaći prirodni materijali jer potrošači više nego ikad paze na ugljenični otisak. Umesto plastičnih saksija, možete se odlučiti za zemljane. A da li ste znali da kuhinjske posude, escajg, posuđe i čaše mogu biti od drveta, bambusa ili gline? To su sve ekološki prihvatljivi materijali. Unutrašnji prostor lako se može oživeti i tako što ćete uneti dašak prirode: velike sobne biljke prečišćavaće vazduh i odlično će se uklapati uz moderne detalje.

Na kraju, male promene takođe mogu da promene enterijer. Ukoliko ne možete da smislite kako da odjednom preuredite dnevnu sobu ili neku drugu prostoriju – radite to postepeno. Menjajte jedan po jedan detalj i osetićete pozitivnu energiju koja će vas obuzimati čitave 2021. godine.

decorating3.jpg

Kada sve uredite po vašem ukusu ne smete da zaboravite još jednu jako bitnu stvar, a to je osiguranje kuće i stana kako biste u svom domu zaista bili najbezbrižniji.

Uz projekte koje možete uraditi sami, pročitajte i sledeće korisne savete:

Kako zaštititi kuću od nevremena

Kako smanjiti troškove grejanja tokom zime

Kako uštedeti novac za kupovinu stana

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna