Site name
Site name

Najbolje svetske turističke destinacije za starije


turisticka putovanja za penzionere

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

23.06.2022.

Mnogim penzionerima putovanje je na vrhu liste prioriteta – naročito ako su se nedavno penzionisali. Penzija je prava prilika za odmor, naročito ako imate brojnu unučad i potreban vam je predah od čuvanja. Takođe, konačno imate dovoljno vremena i prostora da na letovanju ostanete koliko god dugo želite i da ne mislite na obaveze koje vas čekaju kod kuće – što podrazumeva i putovanje na druge kontinente i egzotične destinacije o kojima ste oduvek sanjali.

Zato vam u nastavku predstavljamo različite destinacije širom sveta u zavisnosti od toga da li ste avanturističkog duha, da li više volite istoriju i kulturu ili pak odmor i opuštanje. Spremite se, polećemo!

Ako vas zanimaju… istorija i kultura

Želite da naučite nešto novo? Otputujte na neku turističku destinaciju koju pre nikada niste razmatrali.

Prag, Rim ili Pariz odličan su izbor jer su prestonice kulturnih znamenitosti, muzeja i istorijskih zbivanja. Ako ipak poželite da posetite neku bližu destinaciju, možete otići u Budimpeštu, Sarajevo, Temišvar ili se odlučiti za neke od izleta u Srbiji sa popustom za penzionere, poput dvoraca Vojvodine, gornjeg Podunavlja, Uvca ili Đavolje varoši.

turisticke destinacije u Srbiji

Ako vas zanimaju… odmor i opuštanje

Bez obzira na to da li ste odnedavno u penziji ili vam je potrebna pauza od trčanja za unučićima, koja sedmica na nekoj morskoj destinaciji ili u banji odlična su ideja za opuštanje i odmor od svakodnevnih i višegodišnjih obaveza.

Egipat ili Turska sjajne su lokacije za opuštanje na peščanim plažama, dok utočište možete pronaći i u nekoj od banja u Srbiji, Mađarskoj ili Sloveniji, poput Vrnjačke, Morahaloma, termi Čatež ili Ptujske banje.

banje za penzionere u Srbiji

Ako vas zanimaju… avanture

Ako ste više avanturističkog duha i imate dosta vremena napretek, ovo je sjajno vreme da odete na putovanje oko sveta – nek Kanada, Južnoafrička Republika, Vijetnam i Japan budu samo usputne stanice.

Ako ipak želite da posetite neku bližu, ali proverenu destinaciju, hrvatska ostrva su sjajna ideja, a možete dobiti i popust za penzionere čak i u Grčkoj. Obavezno zabeležite sve uspomene i pošaljite ih porodici i prijateljima!

daleke destinacije putovanja za penzionere

I na kraju, ne zaboravite da je na putovanje najbolje krenuti uz putno osiguranje. Letovanje je vreme za odmor, a bićete dodatno opušteniji ako znate da o vama brine čitav tim ljudi koji može da organizuje pomoć u inostranstvu usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja, svaki dan, bilo gde da se nalazite.

--

Pročitajte i:

Spakujte se za put kao profesionalac

Pametni uređaji za automobil koji će vam pružiti bezbedniju vožnju

Trčanje i u poznim godinama - samo na bezbedan način

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna