Shop
Nadmudrite provalnike dok odmarate na plaži!

Nadmudrite provalnike dok odmarate na plaži!

Kada se pomene planiranje puta, naročito letovanja, svako od nas prvo pomisli na pripreme samog putovanja: proveru putnih isprava, pripremu stvari za put. Međutim, važan deo ovih priprema treba da bude i briga o sigurnosti stana.

01.08.2018.

Kada se pomene planiranje puta, naročito letovanja, svako od nas prvo pomisli na pripreme samog putovanja: proveru putnih isprava, pripremu stvari za put...

Međutim, važan deo ovih priprema treba da bude i briga o sigurnosti stana. Niko ne želi da mu odmor bude upropašćen vestima da mu je provaljen i opljačkan stan. Zato vam u nastavaku dajemo jednostavne i praktične savete koji mogu učiniti vaš dom sigurnijim.

 

Ugradite dodatne sigurnosne brave sa savremenim mezanizmima zaštite. Možda vam se ovo učini kao nepotreban trošak, ali ako ga uporedite sa potencijalnom štetom ako to ne uradite, videćete da se itekako isplati.

Ukoliko želite da uložite u dodatno osiguranje vašeg doma, možete da ugradite svetlosne senzore i skrivene kamere koji će osujetiti lopove u svojoj nameri. Skrivene kamere počinju da snimaju kada detektuju pokret.  One najpametnije mogu da razlikuju poznata lica od nepoznatih. Takođe, možete ih podesiti da u određeno vreme snimaju prostor ispred vaših ulaznih vrata. Osim pravih kamera dobre su i lažne, jer su pouzdano sredstvo odvraćanja lopova.

Ne ostavljajte dragocenosti u kući. Iznajmite sef u banci ‒ za to je i predviđen. Čak i ako vam stan bude obijen, bar ćete znati da ste najvrednije predmete ostavili na sigurnom.

Oslonite se na komšije. Niko neće bolje odvratiti zlonamerne posetioce od revnosnih komšija, zato, negujte dobre odnose sa njima. Naravno, ne samo zbog bezbednosti svog doma, već i zbog prijatne, prijateljske atmosfere u zgradi ili ulici. Ne kaže se kod nas bez razloga „Bolje dobar komšija, nego dobra ograda“.

 

Možda želite da se na društvenim mrežama pohvalite da idete na odmor. Imajte na umu da tako zapravo objavljujete da vam je stan prazan, što provalnici mogu iskoristiti. Zato zadržite tu informaciju za prijatelje u koje imate poverenja. A vest i poneku zanimljivu fotografiju možete objaviti kada se vratite.

 

Osigurajte stan ili kuću. To je jedan od najboljih načina da se poštedite stresa u onom periodu godine koji ste posvetili sebi i uživanju – dok ste na odmoru.

 

Osiguranje kuće ili stana

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna