Shop
Održan prvi Generali THSN humanitarni basket turnir

Održan prvi Generali THSN humanitarni basket turnir

U okviru četvrtog Globalnog izazova širom sveta, u Srbiji smo organizovali prvi THSN basket turnir za naše poslovne partnere.

14.06.2024.

Generali Osiguranje Srbija u petak 14. juna organizovalo je prvi The Human Safety Net humanitarni basket turnir za svoje poslovne partnere. Igrajući basket na terenima Trening centra Dejan Milojević u Beogradu, ekipe su provele dan u lepom druženju i takmičenju, povezane pozitivnom svrhom.

Na turniru su učestvovali timovi Generali Osiguranja Srbija i kompanija: Banca Intesa, UniCredit Bank, Coca Cola HBC, Bambi, Jaffa Crvenka, Comtrade System Integration, Auto kuća Kompresor i CBS International. Timovi su uplatili kotizaciju za učešće, a prikupljena sredstva biće usmerena u program za podršku porodicama, koji Generali Osiguranje Srbija skoro sedam godina uspešno sprovodi sa Fondacijom Novak Đoković, kroz program „Podrška, ne perfekcija“.

Zahvaljujući ovoj donaciji tokom leta biće organizovan odmor za 60 roditelja i dece, polaznika programa, u Školi životnih veština na Zlatiboru. Posebno prilagođen program i interaktivne radionice imaju za cilj da osnaže roditelje u važnoj životnoj ulozi,  podrže ih u dodatnom zbližavanju sa decom i pomognu im da zajedno steknu dobre životne navike. 

„Organizacijom humanitarnog turnira želeli smo da zajedno sa kolegama pokažemo da smo ne samo uspešne kompanije, već i da delimo iste ljudske vrednosti. Skoro sedam godina u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković, širom Srbije organizujemo radionice za roditelje dece uzrasta do šest godina. Do sada je u programu učestvovalo oko 9500 roditelja i dece, a otvorili smo i 15 Centara za roditelje u Srbiji. Zahvaljujući kompanijama-partnerima naša akcija postaće još šira, a sve sa ciljem da roditeljima pružimo podršku u odgajanju dece i da njihovi mališani dostignu svoj puni potencijal“, kaže Nataša Đurđević, direktor Direkcije za korporativne komunikacije Generali Osiguranja Srbija.

Osim učešća na turniru, donacijom svojih proizvoda, kompanije Jaffa, Bambi i Coca Cola su obezbedile slatkiše i osveženje za učesnike turnira i publiku. Agencija Sky Multicom je sa dve povratne avio karte nagradila najboljeg šutera trojki iz publike.

Prvi humanitarni košarkaški turnir deo je The Human Safety Net izazova, koji Generali grupa organizuje u 26 zemalja. Širom sveta Generali timovi započinju svoje sportske izazove i zahvaljujući njima pružaju pomoć lokalnom stanovništvu.

U Srbiji The Human Safety Net usmeren je na jačanje porodica kroz pružanje podrške roditeljima.